Recensie: LEF - Jeanne Ryan


Auteur: Jeanne Ryan
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Van Goor
Originele titel:  Nerve


Vey is geletterd om mee te spelen in LEF, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij LEF om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar Thisisme-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian... 
In het begin is het spel geweldig; Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending en het is alles of niets voor Vey. 
Bron: achterflap boek 


Ik vond dit boek eigenlijk heel gemengd, er waren echt wel elementen die ik goed vond, maar over het algemeen niet echt. In het begin van het verhaal kreeg je een duidelijk beeld van de locaties en kon je je alles perfect voorstellen. Tegen het einde aan werd het allemaal wat vager. Ik vind dit niet zo'n goede ervaring want je wilt toch wel graag een duidelijk idee hebben waar het verhaal zich nu juist afspeelt. 

Het verhaal kwam redelijk rustig op gang, maar tegen het einde aan ging het heel gehaast. Het leek wel of alles moest heel snel afgerond worden. Snel de ontknoping en klaar is het verhaal. Er wordt doorheen het verhaal ook veel in detail verteld en dit viel tegen het einde aan weg. De details verdwenen een beetje waardoor het allemaal maar wat gehaast aanvoelde. 

Het einde van het verhaal vind ik redelijk open. Ik vind open eindes soms wel leuk, maar eigenlijk heb ik toch liever iets meer van een afronding. In dit verhaal weet je eigenlijk niet 100% hoe het nu eigenlijk geĆ«indigd is. 

Wat ik wel goed vond aan het boek is dat de personages wel goed uitgediept worden. Er zijn verschillende personages in het verhaal. Dit geeft dan ook een goede diversiteit weer. Deze werden goed beschreven en je kon je ook echt een beeld vormen van deze personages. Het volgende dat ik wel goed vond aan dit verhaal is dat het aspect verschillend is. Je leest eens iets over videospelletjes. Sociale media wordt hier ook subiet aangehaald. De manier waarop dit gedaan is heel subtiel, maar toch heb je zoiets van hoe weten deze makers juist welke prijzen Vey wil? Gebeurt dit in het echte leven ook zo? 

Over het algemeen kan ik dus wel zeggen dat ik liever meer informatie had gehad in het boek. Ik heb dit boek dan ook maar 2,5/5 gegeven. Ik denk dat er veel meer mogelijkheden in hadden gezeten. Deze zijn helaas niet benut. 

Het boek is ook verfilmd en ik moet zeggen dat ik de verfilming echt veel beter vind. Er zijn in het verhaal wel wat aanpassingen gebeurt, maar deze stoorde me eigenlijk niet. Ik kan je wel zeggen wil je toch dit verhaal ervaren? Kies dan voor de film. Het verhaal komt hier veel beter tot zijn recht. Iets wat ik niet snel heb met verfilmingen. 

Heb jij deze film al gezien? Of heb je het boek gelezen? Laat me weten in de reacties wat je ervan vond! 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Recensie: Hard hart van Ish Ait Hamou

Ben ik terug? En wat is er dan allemaal gebeurd?

Recensie: De paardenfluisteraar van Nicholas Evans